Медведчук: Особливий статус на Донбасі повинен бути введений на постійній основі
Медведчук: Особливий статус на Донбасі повинен бути введений на постійній основі

Медведчук: Особливий статус на Донбасі повинен бути введений на постійній основі

Особливий статус на Донбасі повинен мати постійний характер та повинен бути введений на постійній основі, а не тимчасово, як це пропонується.

Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

"Це тільки шлях до початку мирного врегулювання.

І говорити з приводу перемоги України можна тільки тоді, коли Україна, сьогоднішня влада, по-перше, визнає неухильне виконання Мінських угод.

Коли влада, пан Зеленський, його команда, визнає, що необхідно не тільки займатися питаннями безпеки, розведення сил і продовжити це розведення в більш широких обсягах, ніж це було проведено в пілотних проектах в трьох насених пунктах: Луганському, Петровському і Золотому, а по всій лінії зіткнення.

І коли ми почнемо імплементувати Мінські угоди в національне законодавство.

Ось тоді це буде перемога", – зазначив він.

Політик підкреслив також необхідність реалізації "формули Штайнмаєра".

"І якщо це буде визнано, і якщо буде визнана не просто формула Штайнмаєра, яка вже визнана командою Зеленського, але і почнеться її реалізація, а значить голосування, в тому числі і за наш закон, який подала наша фракція про те, що особливий статус на Донбасі повинен мати постійний характер та повинен бути введений на постійній основі, а не тимчасово, як це пропонується.

І якщо всі інші пункти політичного порядку денного, а саме закон про амністію, спеціальний закон про вибори і зміни до Конституції будуть розроблені, погоджені та внесені, це буде перемогою в питаннях мирного врегулювання.

А перемоги сьогодні на Нормандському форматі апріорі отримати не можна, можна лише намітити шлях до цієї перемоги", – сказав він.

Раніше Медведчук заявляв, що імплементація мінських угод у законодавство України - головна задача, яка може привести до миру в країні.

Источник материала
Поделиться сюжетом