Україна і Польща спільно шукатимуть газ на Львівщині
Україна і Польща спільно шукатимуть газ на Львівщині

Україна і Польща спільно шукатимуть газ на Львівщині

14:05, 09 грудня 2019.

Енергетика.

Польська компанія PGNiG і «ЕРУ» підписали угоду про спільну розвідку та експлуатацію родовища у Львівській области.

Розвідувальні роботи на родовищі розпочнуться відразу після отримання всіх необхідних узгоджень та дозволів.

Найбільша державна газова компанія Польщі PGNiG і ERU Management Services (американська материнська компанія групи ERU) підписали угоду про співпрацю у сфері розвідки та експлуатації вуглеводнів у західній частині України, неподалік кордону з Польщею, йдеться в повідомленні ERU.

Угода між компаніями передбачає спільну діяльність за ліцензією на вуглеводневій ділянці, розташованій у Львівській області (поблизу польського кордону).

В першу чергу буде пробурена розвідувальна свердловина глибиною до 2500 метрів і проведені геофізичні дослідження для проектування місця розташування таких свердловин.

Розвідувальні роботи розпочнуться відразу після отримання всіх необхідних узгоджень та дозволів.

Повідомляється, що зараз видобуток газу з Перемишльського родовища становить 0,48 млрд кубометрів в рік, але в 1971 році він сягав 3,7 млрд кубометрів.

Згідно з офіційними документами, запаси родовища становили близько 74 млрд кубометрів природного газу, з яких 65 млрд вже видобуто.

Однак, завдяки останнім геофізичним дослідженням та аналізу раніше зібраних даних, PGNiG очікує, що Перемишльське родовище може містити додаткових 20 млрд кубометрів газу.

Ці припущення були підтверджені новими развідувальними свердловинами і реконструкцією старих свердловин, здійсненими PGNiG за останні 3 роки.

Відзначається, що PGNiG і ERU займаються експортом природного газу в Україну з 2016 року.

Компанії також спільно постачали газ для потреб української газотранспортної системи та державного підприємства «Укртрансгаз».

У серпні 2019 року PGNiG придбала американський СПГ для ERU, який після регазифікації в терміналі імені президента Леха Качиньського в польському Свіноуйсьце був проданий ERU для розміщення в українських газових сховищах.

Довідка УНІАН.

«Енергетичні ресурси України» (ЕРУ) – група компаній з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) займається розвідкою і видобутком природного газу і сирої нафти, а також імпортом, зберіганням, продажем, розподілу газоподібного і рідкого пального виробництвом тепла та електроенергії, надаючи крім цього, послуги з геофізики та буріння.

#видобуток газупогода у Львові.

Источник материала
Поделиться сюжетом