14:35, 10 грудня 2019.
Зимові свята не обходяться без солодкої випічки, а знаменитий кекс давно став символом Різдва.
Готуємося до новорічних свят: рецепт різдвяного кексу з горіхами та сухофруктами.
В кожній країні є свої святкові солодощі, проте різдвяний кекс з сухофруктами та горіхами вважається найсмачнішим десертом Різдва.
Сучасні господині вже не витримують сухофрукти в алкоголі так довго і не випікають кекс чотири години.
Рецепти різдвяних кексів спрощені для нашої зручності, тому вони вимагають менше часу, що, на щастя, зовсім не позначається на їхньому смаку.
Як приготувати кекс в домашніх умовах.
У чашку насипаємо 1 ст.
л чорного чаю і заливаємо окропом, даємо заваритися.
50 г волоських горіхів ріжемо на дрібні шматочки (можна взяти будь-які інші горіхи).
100 г кураги та 100 г родзинок заливаємо окропом на 10 хвилин.
Потім зливаємо воду та сушимо паперовим рушником.
Нарізаємо курагу невеликими шматочками.
У миску висипаємо курагу, родзинки, горіхи та засипаємо 1 ст.
л борошна, все добре перемішуємо.
Беремо 200 г борошна і додаємо 1 ч.
л меленого імбиру, 1ч.
л меленої кориці і 3 ч.
л меленого мускатного горіха.
Знову все добре перемішуємо.
2 яйця поділяємо на білок і жовток.
У жовтки додаємо 100 г цукру і півсклянки рідкого меду, все збиваємо міксером.
Потім в масу досипаємо 1 ч.
л соди і знову все збиваємо.
У масу в 4 підходи додаємо вже підготовлену борошняну суміш, чай та 1/3 склянки соняшникової олії.
В збите тісто додаємо раніше підготовлені сухофрукти і знову добре перемішуємо.
В окремому посуді збиваємо білки з дрібкою солі.
Збиті білки додаємо в тісто та добре перемішуємо.
Готове тісто перекладаємо у форму для випічки застелену пергаментним папером.
Запікаємо спочатку 50 хвилин при 180 градусах, а потім 30 хвилин при 160 градусах.
Готовий кекс за бажанням можна прикрасити на свій смак.
Приємного апетиту і гарного Різдва!.
#новини України#свято#Різдво#традиції#рецепт.