ЄС про "нормандський саміт": Росія має використати свій вплив для виконання Мінських угод
ЄС про "нормандський саміт": Росія має використати свій вплив для виконання Мінських угод

ЄС про "нормандський саміт": Росія має використати свій вплив для виконання Мінських угод

Європейський союз вітає результати переговорів лідерів "нормандської четвірки" і очікує від Росії необхідних дій для повної реалізації Мінських угод.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві речниці Європейської служби зовнішніх дій.

"Заходи, узгоджені в "нормандському форматі", і відновлена участь сторін у вчорашньому саміті в Парижі є важливими кроками.

Їх швидке і ретельне здійснення має важливе значення і мало б прямий позитивний вплив на життя людей в східній Україні по обидві сторони лінії зіткнення", - йдеться в заяві.

У Брюсселі вважають, що нова динаміка в переговорах в "нормандському форматі" є вікном можливостей, яке сторони повинні використовувати для просування до повної реалізації Мінських угод.

"Вони залишаються ключем до досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на сході України, що сприятиме істотному поліпшенню відносин між ЄС і Росією.

Європейський союз цінує конструктивний підхід, виявлений Україною, і очікує, що Росія використає свій вплив, щоб Мінські угоди могли бути повністю реалізовані", - наголошується в заяві.

ЄС також підтверджує свою підтримку зусиллям Франції і Німеччини в "нормандському форматі" і роботі Тристоронньої контактної групи, і готовий далі підтримувати діяльність з розмінування і Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

"ЄС нагадує про свою повну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Детальніше про підсумки саміту читайте у статті: "Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі".

Источник материала
Поделиться сюжетом