За підсумками нормандського саміту Трамп закликав Росію розв'язати конфлікт з Україною
За підсумками нормандського саміту Трамп закликав Росію розв'язати конфлікт з Україною

За підсумками нормандського саміту Трамп закликав Росію розв'язати конфлікт з Україною

11 грудня.

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим закликав Росію розв'язати конфлікт з Україною.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

Після нормандського саміту у Парижі Лавров одразу вилетів до США для переговорів з Трампом і Помпео.

Крім того, Трамп застеріг проти будь-яких спроб Росії втрутитися у вибори в США і висловив підтримку "ефективному глобальному контролю над озброєннями", який повинен зачіпати не тільки Росію, але і Китай.

За інформацією прес-служби Білого дому, на зустрічі Трампа з Лавровим також був присутній держсекретар Майк Помпео, з яким глава російського дипломатичного відомства провів раніше двосторонні переговори.

Лавров і Помпео розповіли президенту про своє бачення стану відносин між США і Росією.

У повідомленні Білого дому йдеться, що Трамп вітав співробітництво з Росією для вирішення проблем, актуальних для обох країн, включаючи "позитивні кроки щодо затриманих громадян" США і Росії.

Президент закликав Москву підтримати зусилля США не допустити створення Іраном ядерної зброї, а також сприяти ядерному роззброєнню на Корейському півострові.

Президент Трамп і Сергій Лавров також обговорили стан відносин з Китаєм.

Трамп наголосив на необхідності ведення "справедливої" торгівлі з Пекіном, і додав, що "поліпшення відносин з Росією дозволить збільшити торговий оборот між нашими країнами".

Увечері у вівторок президент Трамп прокоментував у своєму Твіттері зустріч з Сергієм Лавровим.

"Тільки що у нас відбулася дуже хороша зустріч з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і представниками Росії.

Обговорили багато питань, включаючи торгівлю, Іран, Північну Корею, договір РСМД, контроль за ядерними озброєннями і втручання у вибори.

Сподіваюся на продовження нашого діалогу незабаром майбутньому "- написав президент.

Увечері у вівторок, на прес-конференції в посольстві Росії в США, глава МЗС РФ Сергій Лавров повторив позицію Москви про те, що Кремль не втручався в американські вибори.

І ця позиція, за словами Лаврова, була ще раз доведена до американського політичного керівництва під час зустрічей у Вашингтоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом