Комітет Сенату схвалив законопроект, який забороняє Трампу виводити США з НАТО
Комітет Сенату схвалив законопроект, який забороняє Трампу виводити США з НАТО

Комітет Сенату схвалив законопроект, який забороняє Трампу виводити США з НАТО

19:01, 12 грудня 2019.

Світ.

Документ покликаний закрити серйозну прогалину в американській конституції, яка дозволяє президенту не питати дозволу у Конгресу для виходу з будь-яких угод.

Законопроект, який не дозволить президенту Дональду Трампу вивести США з НАТО, був схвалений для розгляду у верхній палаті Конгресу на тлі невизначеності намірів американського лідера щодо альянсу.

Комітет Сенату з закордонних справ сьогодні провів анонімне голосування за документ, ініційований обома партіями, який тепер повинні будуть розглянути сенатори.

Автор документу Тім Кейн пояснив, що це відповідь на страх через вірогідність, що адміністрації Трампа дійсно активно розглядає вихід з НАТО, - пише The Guardian.

«Ми знаємо, що про це велися серйозні дебати й такий хід серйозно розглядався у Білому домі на найвищому рівні», - сказав Кейн.

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон кілька разів застерігав минулого місяця, що в разі перемоги на виборах в 2020 році Трамп може перейти до «повного ізоляціонізму» й вести Америку з 70-річного оборонного союзу.

На думку Кейна, його законопроект здобути велику підтримку в Палаті представників, а також набере щонайменше 67 голосів у Сенаті, що не дозволить президенту США накласти вето.

«Не думаю, що Трамп накладе вето на цей документ, коли він потрапить до нього на стіл.

Тому що таким чином він відправить дуже поганий сигнал.

Наші союзники зрозуміють цей крок як дуже дестабілізуючий.

Тож не думаю, що він на таке піде», - пояснив конгресмен.

Законопроект покликаний закрити прогалину в конституції США, яка вимагає підтримку двох третин членів Сенату для ратифікації угод, але нічого не каже про вихід з них.

Документ, складений Кейном, вимагає, щоб президент США шукав поради й згоди у Сенаті, перш ніж вирішить вивести США з НАТО.

#Росія#НАТО#Трамп#вихід.

Источник материала
Поделиться сюжетом