Нардеп Лопушанський намагається рейдерськими методами відбити у нових власників "Royal Congress Hotel", який належав йому до 2014 року
Нардеп Лопушанський намагається рейдерськими методами відбити у нових власників "Royal Congress Hotel", який належав йому до 2014 року

Нардеп Лопушанський намагається рейдерськими методами відбити у нових власників "Royal Congress Hotel", який належав йому до 2014 року

15:13, 13 грудня 2019.

Різне.

Екс-власник "Royal Congress Hotel" ніяк не хоче розпрощатися з об'єктами, які опинилися в заставі у "Єврогазбанку", і зараз намагається шахрайськими методами "вирвати" об'єкт у нового власника.

Екс-власник намагається рейдерськими методами повернути собі "Royal Congress Hotel" / фото btaukraine.

Депутат парламентської фракції екс-президента Порошенко Андрій Лопушанський, колишній отельєр та девелопер, з допомогою сумнівних схем із залученням "чорних" реєстраторів, нотаріусів та суддів намагається повернути контроль над уламками своєї бізнес-імперії, яка після банкрутства "Єврогазбанку" у 2014 році перейшла під управління Фонду гарантування вкладів фізосіб і новим власникам права вимоги.

Як повідомляють ЗМІ, зараз Андрій Лопушанський, кум екс-власника "Єврогазбанку" Олексія Івченка, намагається повернути контроль над втраченими у 2014 році київським готелем "Royal Congress Hotel" на вул.

Малогвардійській, 32 загальною площею 18 600 квадратних метрів.

"У квітні 2019 року, постійно відбиваючи багаторічні судові атаки боржника, ФГВФО продає на публічних торгах в системі "Prozorro.

Продажі" право вимоги "Єврогазбанку" по кредиту, що забезпечений заставою у вигляді належить Андрію Лопушанському київського "Royal Congress Hotel" на Малогвардійській, 32.

Правонаступником права вимоги, цілком очевидно з метою стягнення боргу або об'єкта іпотеки, стає фінансова компанія "Горизонт", абсолютно не пов'язана ні зі структурами депутата, ні з екс-власником банку-банкрута.

У липні 2019 року законний володар права вимоги по кредиту фінансова компанія "Горизонт" реалізує своє законне право іпотекоутримувача - реєструє за собою право власності на готельний комплекс.

Але боржник, п'ять років успішно воював проти ФГВФО, не здається: з використанням "чорних" реєстраторів та нотаріусів старий власник "Royal Congress Hotel" проводить незаконні реєстраційні дії з нерухомістю готелю.

В їх результаті фінансова компанія "Горизонт" втрачає право власності на готельний комплекс.

А "Royal Congress Hotel", згідно з інформацією з Державного реєстру прав на нерухоме майно, виявляється у власності британської компанії Лопушанського", - розповіли автори розслідування.

"Міжнародна компанія з управління нерухомістю" з британською реєстрацією (W1T 7PD Лондон, Квинс.

Хаус, 180 Тоттенхем Корт Роуд, приміщення 12, 2-й поверх; номер реєстрації компанії 11350869), ще багато разів спливатиме у розслідуванні справ Івченко та його кума Лопушанського, їй слід приділити окрему увагу: вона виконує у схемах виведення застав з "Єврогазбанку" роль закордонної прокладки-власника активів, щоб зробити їх недоступними для кредиторів.

Ця ж структура використовувалася для виведення заставної нерухомості в протистоянні боржників банку проти ФГВФО, а згодом і проти правонаступників права вимоги, яке Фонд продав з аукціону.

"Цілком очевидно, що попередній власник "Royal Congress Hotel" ніяк не хоче розпрощатися з об'єктами, які опинилися в заставі у його кума Олексія Івченка в "Єврогазбанку", і зараз намагається шахрайськими методами "вирвати" об'єкт у нового власника права вимоги - фінансової компанії "Горизонт".

Але поки що результатом всіх цих маніпуляцій колишнього власника, менеджменту банку та споріднених їм боржників, стали 63 заяви від ФГВФО до правоохоронних органів про вчинення кримінальних злочинів посадовими особами "Єврогазбанку", боржниками та пов'язаними особами на загальну суму 3,38 мільярда гривень, а також 59 позовів Фонду про стягнення заборгованості за кредитними договорами на загальну суму 5,11 мільярда гривень.

Основна маса справ вже дійшли до стадії виконавчого виробництва", - підсумували автори розслідування.

#рейдерство.

Источник материала
Поделиться сюжетом