Ківа вимагає від керівництва країни відреагувати на заяву Коляди по справі Шеремета
Ківа вимагає від керівництва країни відреагувати на заяву Коляди по справі Шеремета

Ківа вимагає від керівництва країни відреагувати на заяву Коляди по справі Шеремета

Ілля Ківа.

Народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Ківа звернувся до керівництва країни з вимогою відреагувати на висловлювання міністра у справах Ветеранів та переселенців Оксани Коляди щодо справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це депутат написав на своїй сторінці в Facebook.

Офіційно звертаюся до вищого керівництва країни - до президента України Володимиру Зеленському та до прем'єр-міністра Олексію Гончаруку.

Я вимагаю негайної реакції на висловлювання міністра у справах Ветеранів та переселенців Оксани Коляди щодо справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

На мій погляд, така позиція чиновника є спробою публічного покривання підозрюваних у резонансній кримінальній злочину", – написав Ківа.

Він також зажадав відставки і негайного відсторонення міністра від займаної посади.

"Так як в основі дій і висловлювань будь-якого чиновника повинна стояти буква закону.

А вчорашні висловлювання Оксани Коляди несуть прямі репутаційні втрати державної влади і держави в цілому.

Сьогодні це покривання, завтра це може закінчитися перешкодою слідству, чого ми не маємо права допустити, враховуючи важливість і резонанс цієї справи", – додав Ківа.

Раніше Коляда заявляла, що Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб у зв'язку з арештом підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета готове надати їм весь спектр правової допомоги.

Источник материала
Поделиться сюжетом