Права в смартфоні: українські водії починають тестувати новий мобільний додаток
Права в смартфоні: українські водії починають тестувати новий мобільний додаток

Права в смартфоні: українські водії починають тестувати новий мобільний додаток

15:34, 16 грудня 2019.

Транспорт.

Банк» отримав заявки на тестування мобільного додатка «Дія» від понад 58 тис.

При цьому участь у першій хвилі тестування зможуть взяти тільки 20 тис.

Банк» отримав заявки на тестування мобільного додатка для державних послуг "Дія", що стартував 16 грудня, від понад 58 тис.

своїх клієнтів.

Як повідомили в банку, кожен охочий міг подати заявку, щоб першим отримати доступ зі смартфонів до цифрового посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Зазначається, що участь у першій хвилі тестування зможуть взяти тільки 20 тис.

осіб, тому в процесі розгляду заявок та відбору учасників основним критерієм було дотримання всіх умов - наявність водійських прав і техпаспорта, а також можливість пройти ідентифікацію через BankID в Приват24.

За інформацією фінустанови, відібрані учасники тестування отримають індивідуальні листи на електронну адресу з посиланням для доступа до додатка, і після входу в особистий кабінет водія і завантаження документів зможуть користуватися додатком безпосередньо на дорогах.

Верифікація документів співробітниками поліції відбуватиметься за допомогою QR-коду.

У випадках, коли поліцейські відмовлятимуться визнавати документи в смартфоні та вимагатимуть пластикові, необхідно звернутися на гарячу лінію поліції: 0-800-50-02-02.

Також повідомляється, що період тестування триватиме один місяць, протягом якого розробники аналізуватимуть відгуки, щоб виправити всі недоліки програми.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації України планує до кінця 2019 року запустити надання близько 20 послуг онлайн на порталі «Дія».

Раніше міністерство презентувало бренд цифрової держави «Дія», що поєднує в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам і бізнесу.

#смартфон#водійські права.

Источник материала
Поделиться сюжетом