У Парижі відбулася Європейська конференція з протидії антисемітизму
У Парижі відбулася Європейська конференція з протидії антисемітизму

У Парижі відбулася Європейська конференція з протидії антисемітизму

14:26, 16 грудня 2019.

Світ.

У Парижі відбулася Європейська конференція з протидії антисемітизму, організована Всесвітньою сіоністською організацією.

Про це УНІАН повідомив Міхаель Ткач, керівник Об'єднаної єврейської общини України, який представляв Україну на конференції.

Захід проходив з 13 по 15 грудня.

У конференції взяли участь представники 20 європейських країн, у тому числі з Угорщини, Бельгії, Великобританії, Італії, Франції.

Міхаель Ткач виступив України від 14 грудня, його доповідь представила реальну ситуацію з протидією антисемітизму в Україні.

В Україні ж все навпаки: на першому місці — побутовий антисемітизм, на другому — праворадикали.

“В Європі все більше євреїв бояться показати свою етнічну приналежність, аж до того, що змінюють імена і прізвища, приховують своє походження.

В Україні ж євреї і багато інших національних меншин не бояться показувати свою ідентичність.

Ми, як національні меншини, вдячні Україні за можливість бути собою", - заявив у коментарі УНІАН Міхаель Ткач.

Також керівник ОЄОУ прийшов до висновку, що в Україні один з найнижчих рівнів антисемітизму в Європі, і визначальний внесок у це робить Об'єднана єврейська община України за допомогою моніторингу та боротьби з антисемітизмом, які здійснюються за рахунок Єврейської гарячої лінії «910», єврейського медіа-простору, юридичного департаменту ОЄОУ, а також команди з моніторингу антисемітизму.

Источник материала
Поделиться сюжетом