ЦВК та МВС вчергове синхронізували свої дії задля проведення чесних і безпечних місцевих виборів
ЦВК та МВС вчергове синхронізували свої дії задля проведення чесних і безпечних місцевих виборів

ЦВК та МВС вчергове синхронізували свої дії задля проведення чесних і безпечних місцевих виборів

Член Центральної виборчої комісії Ірина Єфремова взяла участь у селекторній нараді, яку провів Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Її залучення до цього заходу було зумовлене тим, що одне із пріоритетних питань наради стосувалося підготовки управлінь Національної поліції України в регіонах до проведення перших і додаткових місцевих виборів 22 та 29 грудня 2019 року.

До керівників управлінь Національної поліції України на місцях звернулися Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Національної поліції Ігор Клименко та заступник Голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Вони наголосили на важливості супроводження членів виборчих комісій під час транспортування ними виборчих бюлетенів.

Окрім того – на особливостях забезпечення правопорядку та попередженні й припиненні ймовірних правопорушень безпосередньо в дні голосування.

Користуючись нагодою, Ірина Єфремова детально поінформувала учасників заходу про кількість виборів, які відбудуться в ці дні, а також про специфіку перших та додаткових місцевих виборів.

Окрім того, член Комісії повідомила, що сьогодні, 20 грудня, о 24 годині закінчується передвиборна агітація, а завтра настає "день тиші".

Окремо вона звернула увагу присутніх і на правопорушення, які можливі в день голосування: "Нагадую, ті, що відбуваються на виборчих дільницях, та порушення громадського порядку – це окремі правопорушення.

Але сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться якщо не запобігти, то принаймні мінімізувати їх кількість".

5 грудня 2018 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Центральною виборчою комісією та Міністерством внутрішніх справ України.

Мета зазначеної угоди полягає в консолідації зусиль, спрямованих на співпрацю щодо недопущення порушень виборчих прав громадян, а також забезпеченні дотримання встановлених Конституцією України та виборчим законодавством України принципів і засад виборчого процесу.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Источник материала
Поделиться сюжетом