Директору ДП "Безпека" повідомили про підозру
Директору ДП "Безпека" повідомили про підозру

Директору ДП "Безпека" повідомили про підозру

Директору державного підприємства "Безпека" повідомили про підозру у державній зраді та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищемУ вересні-листопаді 2017 року він вступив у злочинну змову з заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Домовилися сприяти участі американської компанії Gray Fox Logistics у виконанні державного оборонного замовлення в частині виготовлення та поставки в Україну напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм з комплексом ЗІП.

Вони знали, що іноземна організація не може виконати замовлення, повідомляє прес-служба НАБУ.

Станом на грудень 2019 року іноземна компанія умов контракту не виконала.

Це зірвало виконання державного оборонного замовлення та створило передумови неповного та несвоєчасного забезпечення Збройних сил України боєприпасами.

Наразі директором державного підприємства "Безпека" є Владислав Глазунов.

У міністерстві Юрій Бровченко працював з липня 2016-го.

Його затримали 22 жовтня у Міжнародному аеропорті "Бориспіль".

За версією слідства, високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі, чиновники ДП "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.Уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення та постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн.

Внаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 млн перевели на рахунки фіктивних офшорних підприємств, а потім привласнили учасники схеми.

Замовлене обладнання іноземна компанія в Україну не постачала.

Источник материала
Поделиться сюжетом