ОАЕ вкладе $105 млн доларів у розвиток «зеленої» енергетики у світі
ОАЕ вкладе $105 млн доларів у розвиток «зеленої» енергетики у світі

ОАЕ вкладе $105 млн доларів у розвиток «зеленої» енергетики у світі

Фонд розвитку Абу-Дабі(Об’єднані арабські Емірати) виділив близько 105 мільйонів доларів на «зелені» проекти у Антігуа і Барбуді, Буркіна-Фасо, Чаді, Кубі, Мальдівських Островах, Непалі, Сент-Люсії і Сент-Вінсент і Гренадіни.

ADFD, який надає країнам, що розвиваються недорогий капітал для розширення доступу до енергії, реалізує вісім проектів у рамках сьомого циклу партнерства з Міжнародним агентством з поновлюваних джерел енергії IRENA, передає wam.

Зокрема, Антигуа і Барбудуа інвестують 15 мільйонів доларів у будівництво сонячно-вітрової електростанції потужністю 8 МВт.

Очікується, що проект забезпечить енергопотреби 5500 домогосподарств і дозволить значно скоротити імпорт викопного палива.

У Буркіна-Фасо кредит ADFD у розмірі 5,5 мільйонів доларів вкладуть у будівництво сонячної електростанції потужністю 3 МВт.

СЕС забезпечить електроенергією 40 000 чоловік у сільських районах.

У Чаді за кредитні 15 мільйонів доларів побудують сонячну електростанцію потужністю 6МВт, яка забезпечить енергопотреби понад 215 000 осіб.

На Кубі вкладуть надані Фондом 20 мільйонів доларів у зведення в Ісла-де-ла-Джувентуд сонячної електростанції потужністю 8,5МВт та системи зберігання енергії потужністю 2 МВт.

Проект спрямований на підтримку енергетичного сектору, зниження споживання викопного палива, зниження рівня викидів вуглецю та безпечне споживання енергії з відновлюваних і стійких джерел забезпечить електроенергією 32 300 жителів.

ADFD виділить Мальдівським Островам кредит у розмірі 14 мільйонів доларів для будівництва у місті Адду заводу з переробки відходів в електроенергію потужністю 1,5 МВт.

Проект зменшить залежність островів від імпортованого палива та забезпечить енергопореби 35 000 жителів.

Непал вкладе 10 мільйонів доларів наданих Фондом у зведення 20 біогазових реакторів.

У Сент-Люсії кредит ADFD у розмірі 15 мільйонів доларів США вкладуть у будівництво сонячної електростанції потужністю 10 МВт, систему зберігання енергії.

Проект покликаний зменшити споживання дизельного палива.

Сент-Вінсент і Гренадіни вкладе 10 мільйонів доларів у будівництво сонячної електростанції потужністю 7 МВт, яка забезпечить енергопотреби 2444 домогосподарств.

Протягом семи циклів Фонд профінансував будівництво об’єктів на відновлюваних джерелах енергії у 26 країнах на $350 млн.

"Надання капіталу для підтримки впровадження відновлюваних джерел енергії є ключем до низьковуглецевого сталого економічного розвитку і відіграє центральну роль у досягненні позитивних соціальних результатів, - говорить генеральний директор IRENA Франческо Ла Камера.

– Завдяки щедрому фінансуванню вісім обраних країн не лише зможуть реалізувати енергетичні і кліматичні плани, а й сприятимуть глобальним амбіціям з побудови сталого майбутнього».

Источник материала
Поделиться сюжетом