Volkswagen оштрафували у Польщі майже на 30 млн євро
Volkswagen оштрафували у Польщі майже на 30 млн євро

Volkswagen оштрафували у Польщі майже на 30 млн євро

Польський підрозділ концерну Volkswagen має сплатити уряду країни штраф на загальну суму 28,5 мільйона євро за введення в оману споживачів про рівень викидів проданих автомобілів.

Про це у середу, 15 січня, повідомило польське Управління конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK).

Штраф стосується періоду від 2008 до 2016 року і автомобілів марок Volkswagen, Audi, Seat та Skoda з двигуном EA 189 EU 5.

Програмне забезпечення на цих автомобілях дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам, хоча насправді шкідливі викиди були вищими, повідомили у UOKiK.

Штраф накладено також з урахуванням позиції Volkswagen, згідно з якою дилери отримали вказівку не звертати увагу на скарги споживачів щодо рівня викидів.

Volkswagen також повинен повідомити кожного споживача, який придбав автомобіль з двигуном EA 189 EU 5, про це рішення.

Концерн має право оскаржити рішення щодо штрафу у суді.

У Америці Volkswagen сплатив загалом понад 20 мільярдів доларів штрафів та компенсацій.

У Німеччині Volkswagen AG і Федеральне об'єднання центрів захисту прав споживачів Німеччини (VZBV) розпочали переговори про укладення мирової угоди у справі про маніпуляції даними щодо вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів.

У разі позитивного врегулювання суперечки шанси 444 тисяч позивачів, які приєдналися до колективного позову, зростають, і їм, можливо, вдасться домогтися компенсацій через втрату вартості їхніх автомобілів внаслідок "Дизельгейту".

Источник материала
Поделиться сюжетом