У Білому домі вважають, що звинувачення на адресу Трампа можуть завдати значної шкоди країні
У Білому домі вважають, що звинувачення на адресу Трампа можуть завдати значної шкоди країні

У Білому домі вважають, що звинувачення на адресу Трампа можуть завдати значної шкоди країні

18 січня.

Статті звинувачень на адресу президента США Дональда Трампа в рамках процедури його імпічменту можуть завдати країні та її інститутам значної шкоди.

Про це йдеться в поширеній в п’ятницю письмовій заяві прес-секретаря Білого дому Стефані Грішем, передає УНН.

“Затверджені демократами з Палати представників (Конгресу США) статті (звинувачень в рамках) імпічменту загрожують завдати значного і довгострокового збитку нашим інститутам та нашій країні.

Президент розраховує на завершення цього упередженого та неконституційного імпічменту.

Конгресу пора звернути увагу на роботу американського народу та залишити в минулого такі сфабриковані політичні розслідування”, — зазначила Грішем.

Вона також назвала імена юристів, які будуть захищати Трампа на розгляді в Сенаті Конгресу в рамках процедури імпічменту.

У їх число увійшли колишні прокурори, які розслідували скандал за участю екс-президента США Білла Клінтона, Кеннет Старр і Роберт Рей, особистий адвокат президента Джейн Раскін, спеціальний радник Трампа і колишній генпрокурор Флориди Пем Бонді, почесний професор школи права Гарвардського університету Алан Дершовіц, що представляв раніше в судах Трампа Ерік Гершман.

Команду очолять юрисконсульти Білого дому Пет Сіполоуні і Джей Секьюлоу.

“Президент Трамп не зробив нічого поганого і впевнений, що ця команда буде захищати його, виборців і нашу демократію від безпідставного і нелегітимного імпічменту”, — підкреслила прес-секретар глави держави.

Раніше Палата представників США призначила цих сімох “менеджерів з імпічменту” з юридичною освітою для участі в процесі щодо імпічменту.

Источник материала
Поделиться сюжетом