Британський стартап розробляє миттєву систему підземних вантажоперевезень
Британський стартап розробляє миттєву систему підземних вантажоперевезень

Британський стартап розробляє миттєву систему підземних вантажоперевезень

Британський стартап розробляє миттєву систему підземних вантажоперевезень Британський стартап планує побудувати підземні трубопроводи для доставки у капсулах на магнітній подушці поштових відправлень і замовлень з онлайн-магазинів.

На даний момент компанія Magway вже зібрала через краудфандингову платформу на мережу тунелів довжиною 850 км у Лондоні $1,2 млн., передає Хайтек+.

Згідно з попередніми підрахунками, кожна миля (1,6 км) трубопроводу обійдеться у $3,3 млн, ще від $1,9 до $4,5 млн піде на супутні витрати - планування, установку і судові витрати.

Енергія для трубопроводу і капсул буде надходити у вигляді електромагнітних хвиль від магнітних моторів на зразок тих, які використовують на американських гірках.

Вагонетки з посилками будуть рухатися зі швидкістю 50 км/год, по одній кожні кілька мілісекунд.

Ця концепція аналогічна концепції Hyperloop, запропонованої системою VAC-train з відкритим вихідним кодом, яку вперше представив Ілон Маск, однак для транспортувальних капсул magway дыаметром менше трьох футів знадобиться тільки невелика труба для переміщення.

Деякі трубопроводи будуть новими, а деякі - вже існуючими, оскільки комунальні компанії вже використовують підземні труби.

Цікаво, однак, що трубопроводи будуть не тільки підземними, але і надземними або підвішеними у повітрі.

За підрахунками керівництва Magway, за рік у Лондоні таким чином можна буде відправити понад 600 млн поштових відправлень.

"Мережа трубопроводів довжиною 850 км в Лондоні буде коштувати від 5 до 7 мільярдів фунтів стерлінгіві може бути завершена за 20-25 років", - заявила керуючий директор Magway Анна Дарою.

Перші лінії планується провести до аеропортів.

Зараз доставка в аеропорти товарів для магазинів дьюті-фрі і продуктів харчування і зворотна дорога займає від трьох до семи годин.

Magway може за хвилину переслати вантаж, еквівалентний двом 12-метровим автопоїздам.

У Magway стверджують, що їхні модулі зможуть виконувати і доставляти до 90% усіх онлайн-замовлень в Англії, плюс замовлення на продукти.

Британський транспортний стартап, вважає, що це шлях у майбутнє, особливо для того, щоб обмежити кількість парникових газів, що виділяються літаками та вантажівками.

"Ця система може допомогти Англії скоротити викиди вуглекислого газу до шести мільйонів тонн на рік до 2050 року, що становить приблизно одну третину від нинішніх викидів вуглекислого газу у Великобританії, - зазначив Томас Хьюз, член команди розробників інновацій в Magway.

- Зміна клімату та забруднення повітря-це проблема номер один, з якою моє покоління стикається в даний час".

Источник материала
Поделиться сюжетом