Катастрофа літака МАУ: до Києва летить іранський міністр із посланням для Зеленського
Катастрофа літака МАУ: до Києва летить іранський міністр із посланням для Зеленського

Катастрофа літака МАУ: до Києва летить іранський міністр із посланням для Зеленського

11:28, 20 січня 2020.

Політика.

26.

В Ірані вкотре наголосили на готовності до співпраці в розслідуванні збиття літака МАУ силами ПВО іранського "Корпусу вартових ісламської революції".

Міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі прибуде до Києва з посланням від іранського президента щодо літака "Міжнародних авіаліній України", збитого 8 січня під Тегераном.

Про це заявив представник МЗС Ірану Аббас Мусаві, повідомляє Європейська правда з посиланням на іранське агентство IRNA.

"Розслідування інциденту займає багато часу, але ми готові співпрацювати" - сказав він.

"Міністр доріг і міського розвитку відбув сьогодні до України з посланням від президента Ісламської республіки Іран з приводу авіакатастрофи.

Це демонструє максимальну готовність Ірану до співпраці.

Інші країни повинні утриматися від політизації цього питання, тому що вони нічого не отримають" - заявив Мусаві.

Представник МЗС Ірану знову висловив співчуття у зв'язку з катастрофою.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Рухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Источник материала
Поделиться сюжетом