МЗС України прокоментувало включення тризубу до "екстремістської символіки"
МЗС України прокоментувало включення тризубу до "екстремістської символіки"

МЗС України прокоментувало включення тризубу до "екстремістської символіки"

20 січня.

Зовнішньополітичне відомство України опублікувало коментар щодо включення української державної символіки до “Посібника з протидії екстремізму” у Великій Британії, передає УНН з посиланням на пресслужбу МЗС України.

“У МЗС України взяли до уваги повідомлення засобів масової інформації Великої Британії, що до „Посібника з протидії екстремізму“, розповсюдженого британськими правоохоронними органами, було включено український Державний герб — Тризуб”, — вказано у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що: “Державний герб України бере свій початок з Київської Русі та є одним із символів єдності українців.

Він широко використовується державними органами влади та громадськістю.

Будь-яке пов’язування Державного герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами”.

“Наразі ми очікуємо на офіційний коментар британського Форін Офісу та поліції.

Виходимо з розуміння, що він буде оприлюднений незабаром.

У разі підтвердження згаданого факту, вимагаємо вилучити українську державну символіку з посібника”, — резюмували у відомстві.

Зазначими, що посольство України у Великій Британії вимагає, щоб національний символ і герб України – тризуб – був видалений із посібника по екстремізму.

Placing the Trident #Tryzub, constitutional national symbol&Coat of Arms of #Ukraine, in Extremism Guide produced by @Terrorism.

Police for UK teachers&medical staff is beyond outrageous.

No explanations acceptable.

We demand Trident to be removed from Guide with official apologies pic.

— Ukraine's Emb.

to UK (@Ukr.

London) January 19, 2020.

Источник материала
Поделиться сюжетом