5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Потрібно створити чіткі правила гри": МВС про підготовку законопроекту про обіг зброї
"Потрібно створити чіткі правила гри": МВС про підготовку законопроекту про обіг зброї

"Потрібно створити чіткі правила гри": МВС про підготовку законопроекту про обіг зброї

17:11, 21 січня 2020.

Зброя.

36.

У міністерстві готові співпрацювати з міжнародними партнерами у питаннях контролю за обігом зброї.

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють про необхідність напрацювання законопроекту про врегулювання обігу зброї відповідно до європейських стандартів.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, сьогодні заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров на засіданні Координаційної ради програми ОБСЄ "Посилення можливостей державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх аспектах" заявив, що для ефективного контролю за обігом легальної та нелегальної зброї необхідна якісна взаємодія як органів державної влади, так і міжнародних партнерів.

За словами Гончарова, МВС готове "виступити лідером і координатором у міжнародному проекті контролю обігу зброї.

Для нас необхідний комплексний підхід за всім життєвим циклом зброї: від моменту її створення до моменту виведення з обігу та утилізації".

Гончаров наголосив, що "чудовим результатом нашої спільної роботи буде напрацювання єдиного варіанту закону, який би відповідав європейським стандартам, про врегулювання обігу зброї.

Документ повинен бути з чітким визначенням дефініцій, адже одним із ризиків є питання нормативної невизначеності.

Ми повинні створити чіткі правила гри".

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня 2019 року народні депутати від "Слуги народу" Ігор Фріс та Олександр Матусевич зареєстрували у Верховній Раді проект закону про зброю (№ 1222), який передбачає створення Єдиного державного реєстру цивільної зброї.

Источник материала
Поделиться сюжетом