У Кремлі "не чули" про пропозиції дозволити в Конституції включати до складу РФ Україну і Білорусь
У Кремлі "не чули" про пропозиції дозволити в Конституції включати до складу РФ Україну і Білорусь

У Кремлі "не чули" про пропозиції дозволити в Конституції включати до складу РФ Україну і Білорусь

12:29, 21 січня 2020.

Політика.

35.

15 січня президент Росії Володимир Путін запропонував внести зміни до Конституції РФ.

У Кремлі заявили, що пропозиція внести до російської Конституції поправку щодо можливості включення до складу Росії України та Білорусі не обговорювалася.

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на прохання власного кореспондента УНІАН у РФ прокоментувати доповнення члена робочої групи з підготовки поправок до Конституції Росії, керівника псевдоукраїнської діаспоральної організації «Федеральна національно-культурна автономія «Українці Росії» Богдана Безпалька про те, що в Основному Законі має бути закріплено право на приєднання до Росії України і Білорусі.

«Я, чесно кажучи, не чув про ці пропозиції нічого, тому нічого не можу сказати.

Я не чув, як формулюються (пропозиції) і таке інше.

І загалом це досі ніяк і ніде не обговорювалося.

Тому я просто не можу нічого сказати, я в перший раз чую це від вас», - сказав Пєсков.

При цьому він додав, що до складу робочої групи з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції РФ входять представники різних сфер.

«Безумовно, були напрацювання, були озвучені пропозиції, вчора ми з вами говорили, що в групі присутні представники з різних областей нашого життя, широке представництво в цій групі.

Група провела свої засідання, тому свою роль вона відіграє», - додав Пєсков.

За його словами, обговорення суті пропонованих поправок до Конституції РФ і інформаційна кампанія ще будуть.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Путін оголосив щорічне послання до Федеральних зборів, в якому запропонував внести зміни до Конституції РФ.

Так, Путін запропонував закріпити в Конституції Росії статус і роль Державної ради; затвердити пріоритет Конституції РФ над міжнародними договорами; посилити взаємодію між державними та муніципальними органами влади; дати право Держдумі затверджувати прем'єр-міністра, а також за його поданням всіх його заступників і федеральних міністрів.

Крім того, президент РФ запропонував внести поправку про обов'язкове дотримання критеріїв (громадянство і термін проживання) членами уряду, парламенту і керівниками суб'єктів федерації і про посилення вимог до президента (терміни на посаді).

15 грудня Путін розпорядився створити робочу групу з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції, в яку, зокрема включено голову правління псевдоорганізації «Федеральна національно-культурна автономія «Українці Росії» Богдана Безпалька.

Ця організація була створена замість ліквідованих російською владою діаспоральних організацій українців в Росії.

17 січня Безпалько в коментарі виданню «Украина.

ру» (структурний підрозділ держагентства «Россия сегодня») заявив, що в російському Основному Законі має бути закріплено право на приєднання до Росії України і Білорусі.

Источник материала
Поделиться сюжетом