Трамп погрожує ЄС "дуже високими тарифами", якщо не буде торгівельної угоди
Трамп погрожує ЄС "дуже високими тарифами", якщо не буде торгівельної угоди

Трамп погрожує ЄС "дуже високими тарифами", якщо не буде торгівельної угоди

Сполучені Штати введуть болісні тарифи на імпорт товарів з Європейського союзу, якщо блок не погодиться на торговельну угоду.

Про це заявив президент США Дональд Трамп після зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

"З Європою було дуже, дуже важко мати справу", - заявив Трамп в кулуарах Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі.

Він поскаржився, що країни ЄС експортують в США значно більше, ніж навпаки.

Трамп заявив, що до цього часу стримував себе, оскільки спочатку був зайнятий укладенням нещодавньої торговельної угоди з Китаєм.

"Якщо у нас щось не вийде, нам доведеться вжити заходів і в результаті будуть дуже високі тарифи на автомобілі та інші речі, які надходять у нашу країну", - сказав Трамп.

Президент США, однак додав, що вірить, що ЄС врешті-решт погодиться на угоду.

"Вони погодяться угоду, бо повинні", - сказав він.

США та ЄС є основними торговими партнерами.

Товарообіг між ними склав майже 1,3 трлн доларів у 2018 році.

Очікується, що досягти торговельної угоди буде складно, оскільки Брюссель хоче виключити свій сільськогосподарський сектор з документу, тоді як Вашингтон прагне захистити свій ринок для публічних тендерів.

Адміністрація Трампа вже погрожувала ЄС тарифами на автомобілі у розмірі 25% минулого року, але так їх і не застосувала.

Источник материала
Поделиться сюжетом