Аномальне тепло і мокрий сніг: синоптики дали прогноз до кінця тижня
Аномальне тепло і мокрий сніг: синоптики дали прогноз до кінця тижня

Аномальне тепло і мокрий сніг: синоптики дали прогноз до кінця тижня

В Україну повернулося аномальне тепло, у п’ятницю, 24 січня, повітря прогріється до плюс 7 градусів, ця тенденція збережеться й на вихідних.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Український гідрометцентр.

Loading...

У суботу, 25 січня, сніг можливий лише у Харківській та Луганській областях, на решті територій без опадів, мінлива хмарність.

На заході країни нічні заморозки збережуться на рівні 3-5 градусів нижче нуля, в центрі стовпчики термометрів коливатимуться між значеннями мінус 1 – плюс 1 градус, а в Криму – між нулем і 2 градусами тепла.

Наступного дня, у неділю, 26 січня, мокрий сніг і дощ зіпсують погоду у Львові та Івано-Франківську, а в Ужгороді прогнозується дощ.

Температура повітря вдень у цих регіонах підніметься до 4 градусів тепла, а вночі очікуються мінус 1 – плюс 1 градус.

У Києві в останній день тижня буде мінлива хмарність, очікується до 4 градусів тепла, а в Одесі, Миколаєві і Херсоні повітря прогріється – до 8 градусів вище нуля.

До слова, через аномально теплу зиму у Вишгороді (Київська область) зацвіли дерева та проліски.

А тим часом аномально тепла зима в Україні може стати причиною підсихання грунту, що потім призведе до загибелі рослин, зокрема й традиційних фермерських культур.

Проте на даний час, за словами метеоролога Укргідрометцентру Тетяни Адаменко, ситуація хоч і несприятлива для рослин, однак не катастрофічна.

Теги по теме
прогноз погоды Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом