Міноборони призупинило прийом БТР-4Е після виявлення браку
Міноборони призупинило прийом БТР-4Е після виявлення браку

Міноборони призупинило прийом БТР-4Е після виявлення браку

24 січня.

Міноборони України тимчасово призупинило приймання бронетранспортерів БТР-4Е після того, як робоча група перевірила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів БТР-4Е і, за попередніми даними, було підтверджено такі дефекти на кількох бронетранспортерах.

Про це УНН повідомили у пресслужбі Міноборони.

"На початку січня 2020 року, під час виконання заходів вхідного контролю фахівцями 85 військового представництва Міністерства оборони України на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е виробництва товариства з обмеженою відповідальністю “Лозівський ковальсько-механічний завод” були виявлені пошкодження “зміцнюючої наплавки” на зварних з’єднаннях бортів", - вказали в оборонному відомстві.

З метою з’ясування усіх причин та обставин, що призвели до цієї ситуації, як зазначається, фахівцями Міноборони, спільно з ДК “Укроборонпром” було створено спільну робочу групу.

"Уже сьогодні, 24 січня, робоча група перевірила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів бронетранспортерів БТР-4Е в місцях постійної дислокації.

За попередніми даними, пошкодження наплавки підтверджені на кількох бронетранспортерах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі члени робочої групи, спільно з представниками підприємств визначаються обставини і причини виникнення згаданих дефектів.

"Одночасно проводиться розробка організаційно-технічних заходів стосовно недопущення виникнення дефектів у подальшому виробництві", - додали у відомстві.

"З метою недопущення постачання до ЗС України неякісної продукції та до часу з’ясування всіх обставин, Міноборони тимчасово призупинило приймання бронетранспортерів БТР-4Е", - зазначили у Міноборони.

"Окрім того оборонне відомство з’ясовує можливі факти неналежного виконання посадових обов’язків службовими особами, які відповідають за цей процес.

У разі встановлення винних у цій ситуації, керівництвом Міноборони буде вжито заходів щодо притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства України", - підсумували у міністерстві.

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом