Морська охорона України отримала спецобладнання від США
Морська охорона України отримала спецобладнання від США

Морська охорона України отримала спецобладнання від США

Морська охорона Державної прикордонної служби України отримала понад 3 тисячі одиниць рятувального та оглядового спорядження для екіпажів корабельно-катерного складу та бійців відділів спеціальних дій на понад мільйон доларів за програмою EXBS Держдепартаменту США.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Спорядження передали в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Надання технічної допомоги з метою посилення системи експортного контролю України та протидії розповсюдженню зброї масового ураження».

Про це заявила повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час вручення сертифікатів в Одесі, на одному з причалів Одеського морського торговельного порту.

Як повідомив начальник управління морської охорони адмірал Олег Костур, частина обладнання вже активно використовується на службі охоронців.

Спорядження передавали протягом минулого року.

«Унікальність обладнання в тому, що ми отримаємо засоби для забезпечення безпеки кожного військовослужбовця.

Це індивідуальні аварійні костюми, системи захисту органів дихання і здоров’я, індивідуальні дозиметри.

Ми також отримали тактичне обладнання для виявлення заборонених предметів, нелегальних мігрантів і іншої контрабандної діяльності», – заявив Костур.

Зазначається, що обладнання розділили між собою три загони морської охорони з Одеси, Ізмаїла і Маріуполя.

Деякі зразки також використовуються до ізмаїльського навчального центру Морської охорони.

Серед обладнання – наручні GPS-навігатори, портативні газоаналізатори стану повітря, оглядові дзеркала, рації, ліхтарі, костюми та більш складне обладнання.

Морська охорона отримала так звані саморятівники ізолюючого типу OCENCO M-20.2, які дозволяють дихати в задимлених приміщеннях та евакуюватися з судна у випадку пожежі.

Спецпризначенці морської охорони отримали спеціальні бронежилети з інтегрованою надувною системою – у випадку падіння в воду боєць використовує такий бронежилет як рятувальний.

Замість сталевих чи керамічних захист плит там використовуються кевларові – легкі, але надійні.

Також, всі бійці морської охорони отримали два види захисних костюмів: спорядження для захисту при висадці та проведенні робіт в штормову погоду і гідротермокостюми, призначені для захисту людини від гіпотермії у випадку аварійної чи іншої позаштатної ситуації.

Останній дозволяє триматися у воді за мінусових температур повітря до 15 хвилин.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны