Трансплантолог-хабарник Котенко влаштувався на роботу до приватної клініки
Трансплантолог-хабарник Котенко влаштувався на роботу до приватної клініки

Трансплантолог-хабарник Котенко влаштувався на роботу до приватної клініки

Колишній завідувач відділення трансплантації печінки Інституту імені Шалімова Олег Котенко зізнався в корупційному злочині і пішов на угоду зі слідством у справі про хабар розміром 20 тисяч доларів за операцію.

"Я розумію, що сума неспівмірна з сумами злочину, але це максимум, який ми можемо просити", - пояснили в органі обвинувачення.

В інституті Шалімова проводять пересадки печінки без Котенка – лікар звільнився під час слідства.

Вже відомо, що на роботу його взяла приватна клініка, котра отримує ліценцію на пересадки.

Представниця закладу показує нові сучасні операційні й сподівається, що Котенко зможе робити тут пересадки печінки вже цьогоріч: "Репутаційні моменти в клініці – це тільки надання якісних послуг.

У нас немає поля для корупції і вимагання грошей".

Іще під час обшуків у лікаря-хірурга вилучили мільйон доларів готівкою.

Олег Котенко з 1985 року працював у державних клініках, останні 15 років на посаді завідувача відділення трансплантації печінки в інституті Шалімова.

Його очільник називає середню зарплатню хірурга рівня Котенка – до 15 тисяч гривень.

Журналісти намагалися з'ясувати позицію хірурга-трансплантолога, але той коментувати рішення суду не став.

У прокуратурі кажуть, що адвокат Котенка домігся, щоби арешт, який наклали на вилучений мільйон доларів, скасували, бо прокурори не довели злочинне походження цих коштів.

При цьому Котенко залишається засудженою особою в корупційному злочині і не зможе оскаржити цей факт, але працювати в приватній клініці це йому не завадить.

Як повідомлялося, лікаря-трансплантолога Котенка, який погорів на хабарі за операцію з пересадження печінки, засудили до штрафу.

Про це йдеться у рішенні судді Солом'янського районного суду Києва Оксани Криворот від 9 січня, оприлюдненому 20 січня у Єдиному державному реєстрі.

Кореспондентка ТСН Ірина Маркевич.

Источник материала
Поделиться сюжетом