Вірменія повністю відмовиться від поліетиленових пакетів
Вірменія повністю відмовиться від поліетиленових пакетів

Вірменія повністю відмовиться від поліетиленових пакетів

З 1 січня 2022 року у Вірменії набуде чинності повна заборона на використання поліетиленових пакетів і мішків.

Про це йдеться у поправках до законопроекту "Про доповнення до Закону про торгівлю і послуги", запропонованих Міністерством охорони природи РА і прийнятих на засіданні уряду у четвер, 23 січня, передає panarmenian.

«Необхідність законодавчих змін націлена на правове регулювання скорочення обсягів використання поліетиленових пакетів товщиною 50 мікронів (за винятком пакетів для зважування - упаковки і виготовлених з вторинної сировини), - зазначив міністр охорони природи Ерік Григорян, представляючи проект рішення.

- Законодавча ініціатива націлена на зміну культури поведінки споживачів та стимулювання альтернативних, безпечних для екології та здоров'я людини пакетів багаторазового використання».

Широке використання у торгово-сервісних точках поліетиленових пакетів загрожує екологічними проблемами, оскільки такі пакети практично не піддаються біорозкладання і забруднюють навколишнє середовище, наголосив міністр, зауваживши, що у Вірменії вже помітно забруднені водойми, зони відпочинку і туристичні об'єкти.

Источник материала
Поделиться сюжетом