Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка
Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

Незалежна медійна рада, громадський орган, який розглядає спірні ситуації у медійній сфері, обрала нового голову та двох секретарів.

Про це повідомляє Детектор медіа.

«Очільником Незалежної медійної ради (НМР) за підсумками голосування обраний директор ЦЕДЕМ (Центру демократії та верховенства права – ред.) Тарас Шевченко.

На цьому посту він змінить голову ГО «Детектор медіа» Наталію Лигачову, яка склала повноваження голови у грудні 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Шевченко також є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України, членом Ради «Реанімаційного Пакету Реформ».

Юрист, експерт з питань конституційного права, медійного права, автор та співавтор законопроєктів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова.

Також є співзасновником Руху «Чесно», журналістського руху «Стоп Цензурі».

У 2015 році Шевченко став ініціатором створення Незалежної медійної ради.

Посади секретарів Медійної ради займуть експерт Інституту Масової Інформації Олена Голуб та директор з правових питань «Інтерньюз-Україна» Павло Моісеєв.

Голуб є керівником моніторингового відділу ІМІ, авторкою серії методологій контент-аналізу ЗМІ, в тому числі аналізу на дотримання професійних журналістських стандартів, гендерного балансу, контенту регіональних новин, моніторингу «джинси» та багатьох інших.

Більше 10 років працює в сфері аналітики медіа.

Моісеєв впродовж 12 років працює на посаді директора з правових питань Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна».

Зокрема, керує юридичними проєктами, займається лобістською та законотворчою діяльністю, взаємодією з державними органами GR, розробкою та впровадженням PR-стратегій, стратегічним плануванням та розвитком правових проєктів.

Також має 19-річну юридичну практику та 14-річний досвід тренерської роботи.

Керівний склад Незалежної медійної ради працюватиме два роки, надалі голову та секретарів мають переобрати.

Рішення ухвалюється більшістю членів НМР.

Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входять 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері.

Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», «Детектор медіа» та фундація «Суспільність».

Окрім надання експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, Незалежна медійна рада надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення регулювання у медійній сфері.

Источник материала
Поделиться сюжетом