Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова
Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова

Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова

Генпрокурор Росії Ігор Краснов повинен до 31 березня доповісти про результати перевірки вироку російському активісту Костянтину Котову, йдеться в дорученнях президента РФ Володимира Путіна.

Президент РФ Володимир Путін доручив перевірити законність вироку активісту Костянтину Котову, засудженого на чотири роки колонії загального режиму за статтею про неодноразове порушення правил участі в мітингах.

Про це йдеться в дорученнях Путіна за підсумками прес-конференції, що відбулася 19 грудня 2019 року, опублікованих на сайті Кремля 24 січня.

Повідомляє gordonua.

com"Організувати перевірку законності і обгрунтованості обвинувальним вироком щодо Котова, при наявності підстав вжити заходів прокурорського реагування", - йдеться в тексті.Відповідальний за виконання - генпрокурор РФ Ігор Краснов, він повинен доповісти про виконання до 31 березня.

Костянтин Котов - 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиночними пікетами проти політичних репресій і поліцейського свавілля.

З березня по серпень 2019 року поліція неодноразово затримувала Котова на акціях протесту в Москві.

У серпні активіста затримали після того, як він вийшов на неузгоджену акцію протесту біля будівлі адміністрації президента РФ.

Котов неодноразово виходив з одиночними пікетами на підтримку українських політв'язнів, виступав проти анексії Криму Росією, займався організацією передачі продуктів українським військовополоненим морякам в СІЗО Москви.

Тверський райсуд Москви 5 вересня 2019 року виніс вирок активістові - чотири роки в'язниці.

У листопаді його етапували в колонію.

Правозахисники російського центру "Меморіал" визнали Котова політв'язнем.

Источник материала
Поделиться сюжетом