МЗС Ірану порадило Трампу спиратися на факти, а не заголовки ЗМІ
МЗС Ірану порадило Трампу спиратися на факти, а не заголовки ЗМІ

МЗС Ірану порадило Трампу спиратися на факти, а не заголовки ЗМІ

26 січня.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф порадив американському лідерові Дональду Трампу формувати свої рішення та коментарі щодо зовнішньополітичних проблем на фактах, а не заголовках ЗМІ.

Про це Заріф написав в неділю на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

“(Президенту США) Дональду Трампу варто засновувати свої зовнішньополітичні коментарі та рішення на фактах, а не на заголовках (телеканалу) Fox News або перекладачів з перської мови”, — написав Заріф.

Ця заява пролунала у відповідь на слова Трампа про те, що США не підтримують заклик Ірану до проведення переговорів після зняття американських санкцій.

До повідомлення Заріф прикріпив уривок з англомовної версії інтерв’ю журналу Der Spiegel, опублікованого в п’ятницю, в якому іранський глава МЗС не виключив можливості переговорів з американською стороною після загибелі Касема Сулеймані, який був вбитий в результаті удару безпілотника США.

У відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані, Тегеран в ніч на 8 січня завдав ракетного удару по об’єктах в Іраку, які використовували американські військові: базі Айн-ель-Асад та аеропорту міста Ербілі.

Теги по теме
США МИД Украины Дональд Трамп Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом