Тайвань пропонує допомогу КНР у боротьбі з уханським коронавірусом
Тайвань пропонує допомогу КНР у боротьбі з уханським коронавірусом

Тайвань пропонує допомогу КНР у боротьбі з уханським коронавірусом

26 січня.

Віцепрезидент Тайваню Цай Вільям Лай в неділю, 26 січня, запропонував допомогу Китаю в боротьбі з новим спалахом коронавірусу на тлі посилення обмежень щодо відвідувачів з Китаю, щоб запобігти його поширенню.

"Тайвань має тісні економічні та культурні зв’язки з Китаєм і до цього часу повідомляв про чотири випадки вірусу, який розпочався в центральному китайському місті Ухань в провінції Хубей і де було найбільше випадків серед зареєстрованих 56 смертей (57 смертей - ред.) на сьогоднішній день.

Але політичні відносини досі напружені", - йдеться у повідомленні.

Цього місяця президент Тайваню Цай Інвень перемогла на дочасних виборах після кампанії на основі ідеології протистояння Китаю та захисту свободи Тайваню.

Однак, на своїй сторінці у Facebook віцепрезидент Цай Вільям Лай заявив, що і на Тайвані, і в Китаї є спільні вороги, "включаючи інфекційні захворювання та катастрофи".

Лай заявив, що поширення коронавірусу в Китаї є можливістю для співпраці, закликаючи Пекін мати "відкрите ставлення" до прийняття міжнародної допомоги.

"Тайвань зобов'язаний взяти участь і допомогти Китаю у вирішенні цієї серйозної епідемії, щоб не дати їй продовжувати поширюватися, і щоб хворі могли отримати відповідне лікування, щоб отримати допомогу", - додав він, не уточнивши щодо конкретних шляхів можливої допомоги.

Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом