Голова НАЗК Новіков призначив своїми заступниками юриста та експерта USAID
Голова НАЗК Новіков призначив своїми заступниками юриста та експерта USAID

Голова НАЗК Новіков призначив своїми заступниками юриста та експерта USAID

Голова Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков призначив юриста Романа Сухоставця та експерта програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Івана Преснякова своїми заступниками.

Про це сказано у повідомленні пресслужби відомства.

Сухоставець буде відповідальний за роботу підрозділів, що здійснюють перевірки декларацій і моніторинг способу життя, а також сферу запобігання політичній корупції.

Пресняков відповідатиме за формування і координацію антикорупційної політики, моніторинг дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції.

Комі того, Новіков представив керівника апарату НАЗК Ігоря Хохича, його заступника Ігоря Дробкова і керівника департаменту з питань запобігання політичній корупції Анну Чернуцьку.

Голова Нацагентства заявив, що для завершення перезавантаження органу буде затверджено нову структуру апарату, а призначення на посади буде проходити на конкурсній основі.

Сухоставець має економічну та юридичну освіту.

У 2014-2015 роках служив у Збройних силах, у 2016 році був обраний до Громадської ради доброчесності.

Пресняков - антикорупційний експерт програми сприяння громадської активності «Приєднуйся!» (USAID/ENGAGE).

Пресняков працював у неурядових організаціях «Міжнародний центр перспективних досліджень», «Український інститут публічної політики»; проєктах програми розвитку ООН в Україні, в 2015-2017 роках був керівником проєкту ПРООН «Прозорість і чеснота публічного сектора в Україні».

Як повідомлялось, 15 січня Кабінет міністрів призначив на посаду голови НАЗК прокурора департаменту нагляду за дотриманням законів Олександра Новікова.

Источник материала
Поделиться сюжетом