20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лідерка Грузії у ПАРЄ уникла відповіді щодо нових санкцій проти РФ
Лідерка Грузії у ПАРЄ уникла відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Лідерка Грузії у ПАРЄ уникла відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у ПАРЄ під час своєї промови не відповіла на запитання про нові санкції проти Росії, попри те, що визнала, що Кремль порушує домовленості.

Лідерка Грузії також не відповіла й на єдине запитання, яке стосувалося покарання Росії за агресію проти її країни.

Про це у своєму Telegram повідомив депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

Так, під час брифінгу, на який Зурабішвілі залишила мінімум часу, коли у неї попросили пояснити, чи підтримає офіційний Тбілісі ідею впровадження нових санкцій проти РФ, вона уникла прямої відповіді.

Крім того, як пише видання "Грузія онлайн", лідерка Грузії зазначила лише, що Росії простіше уникати санкцій в рамках "старого" санкційного механізму - моніторингового.

"Пані президент визнала, що Росія порушує домовленості, але у своїй промові так і не зважилася відкрито підтримати нові санкції.

Вона підкреслила подвійність стандартів для різних країн.

Нібито, чим більше держава, тим менше до неї уваги в рамках моніторингових процедур, і це причина всіх бід", - йдеться в його повідомленні.

Гончаренко зауважив, що 20% території Грузії нині перебувають під окупацією росіян, а тому, на його думку, усі громадяни країни чекають на покарання винних.

Нардеп наголосив на тому, що наразі Грузія могла би це зробити, але поки стоїть осторонь.

"20% території Грузії зараз окуповані росіянами.

І я не помилюся, якщо скажу, що 100% грузинських громадян чекають, коли винні за це дадуть відповідь, тим більше маючи такі важелі, які зараз з'явилася у грузинських представників в ПАРЄ.

Шкода, що тут поки вважають за краще відмовчуватися в таких важливих питаннях", - підсумував Гончаренко.

У документі вказані так званий т.

губернатора Севастополя Михайло Развожаев, "прем'єр Криму" Юрія Гоцанюк, самопроголошений голова Законодавчих зборів Севастополя Володимир Немцев, так звана членкиня Ради Федерації від Севастополя Катерина Албатаєва, "очільник ЦВК" Севастополя Сергій Даниленко та його "заступниця" Лідія Басова, а також "секретарка ЦВК" Катерина Пиркова.

Источник материала
Поделиться сюжетом