США збираються евакуювати з Ухані близько 240 американців
США збираються евакуювати з Ухані близько 240 американців

США збираються евакуювати з Ухані близько 240 американців

28 січня.

Близько 240 американців будуть евакуйовані з ураженого смертельним коронавірусом китайського міста Ухань в середу.

Про це з посиланням на інформацію Держдепартаменту США повідомляє CNN, передає УНН.

За повідомленням представника Держдепартаменту США, рейс з Каліфорнії, зафрахтований Держдепартаментом, повинен вилетіти з міжнародного аеропорту Ухань-Тяньхе в середу вранці за місцевим часом.

Він зупиниться для дозаправки в міжнародному аеропорту Тед Стівенс в Анкориджі, Аляска, до прибуття в Онтаріо, штат Каліфорнія.

Очікується, що близько 240 американців прибудуть в Анкоридж, заявив представник департаменту охорони здоров'я та соціальних служб Аляски Клінтон Беннетт.

Очікується, що на борту літака буде близько трьох дюжин американських дипломатів і їхніх сімей, сказав раніше американський чиновник, знайомий з ситуацією.

Пріоритет також був відданий громадянам США, які "піддаються найбільшому ризику зараження коронавірусом", якщо вони залишаться у місті, сказав представник Держдепартаменту.

У Ухані проживає близько 1000 американців.

"Всі пасажири будуть піддаватися перевіркам Центрів по контролю і профілактиці захворювань США, стостереженню за станом здоров'я і моніторингу", - йдеться в заяві Держдепартаменту.

Міністр закордонних справ Японї Тошіміцу Мотегі повідомив журналістам, що рейс може перевезти близько 200 пасажирів, і додав, що близько 650 японських громадян сподіваються відправитися додому.

Уряд організує додаткові рейси, які відправляться в Ухань вже в середу, додав він.

Теги по теме
Коронавирус США Китай Япония эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом