Українських офіцерів вчать захищатись від хакерів
Українських офіцерів вчать захищатись від хакерів

Українських офіцерів вчать захищатись від хакерів

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розпочались тримісячні курси з кіберзахисту для офіцерів підрозділів та частин військ зв'язку ЗСУ.

Тут готуватимуть молодших офіцерів задля зміцнення і розвитку системи кіберзахисту на тактичному й оперативно-тактичному рівні: від військової частини до оперативного угруповання, повідомляє Армія.

"Офіцери, які пройдуть курс, мають отримати додаткові навички кіберзахисту і набути спроможностей з ефективного реагування на сучасні кіберінциденти та виклики.

Курс має донести до слухачів результати досліджень та досвід європейських організацій, таких, як SANS, MITRE, NIST у забезпеченні кібербезпеки на об'єктах критичної інфраструктури держави, зміцненні у військах єдиного розуміння принципів побудови системи кібербезпеки і основ кіберзахисту", - розповів професор кафедри захисту інформації та кіберзахисту полковник Олег Мазулевський.

Цей курс - перший, спрямований на набуття практичних навичок з кіберзахисту, розроблений спеціально для офіцерів частин та підрозділів військ зв'язку.

"Курс враховує досвід європейських організацій, які готують фахівців кіберзахисту.

Участь у розробці курсу брали науково-педагогічні працівники інституту та кафедри автоматизованих систем управління та кафедри комп'ютерних інформаційних технологій нашого інституту.

Враховувалися напрями підготовки міжнародних інститутів, де готують не тільки цивільних фахівців, а й спеціалістів військових підрозділів, зокрема й для Збройних Сил США", - зазначив Мазулевський.

Аудиторні заняття триватимуть один місяць.

Це та частина, яка має відбуватися під наглядом викладачів.

Потім передбачено два місяці роботи в пунктах постійної дислокації.

Источник материала
Поделиться сюжетом