СБУ вивезла з так званої "ДНР" псевдоміністра – подробиці спецоперації
СБУ вивезла з так званої "ДНР" псевдоміністра – подробиці спецоперації

СБУ вивезла з так званої "ДНР" псевдоміністра – подробиці спецоперації

Контррозвідники Служби безпеки України вивели на підконтрольну українській владі територію одного з колишніх "міністрів вугільної промисловості" терористичної організації "ДНР".

Про спецоперацію повідомили на сайті СБУ.

Псевдопосадовець регулярно відвідував засідання "уряду ДНР" та приймав активну участь у формуванні внутрішньої політики "профільного міністерства".

Імені чоловіка не називають, обличчя не показують.

"Він, зокрема здійснював регулювання діяльності підприємств вугільновидобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області", – повідомляють у СБУ.

Після усунення з посади зловмисник розпочав у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватись від роботи в "уряді" псевдореспублики та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію.

СБУ вивезла чоловіка на підконтрольну територію завдяки спецоперації.

Одразу після цього він офіційно оформив заяву, в якій повідомив про участь у незаконних "органах влади".

"Чоловік надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донеччини.

Він також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області як "радники", у організації злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів РФ, виділених для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспублики", – пишуть у відомстві.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії.

Проводиться перевірка причетності фігуранта до скоєння злочинів на тимчасово окупованих територіях.

Він розказав про знущання у лавах бойовиків та категорично відмовився від обміну.

Источник материала
loader
loader