Якого біса: радника Зеленського розізлили високі платіжки за газ
Якого біса: радника Зеленського розізлили високі платіжки за газ

Якого біса: радника Зеленського розізлили високі платіжки за газ

Радник президента України Ігор Новіков звинуватив НАК “Нафтогаз” у високих цінах за газ для споживачів.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, у себе в Facebook він пояснив, чому у січні платіжки з цінами на газ вийшли на 1-2 000 гривень вище очікуваних.

Loading...

НАК і Міністерство гучно повідомили світу, що для нас (простих смертних абонентів) газ в січні буде по 4 650 грн за тисячу кубометрів (щоправда без ПДВ, націнок газсбытов і транспортування).

Прийшли платіжки за січень з ціною 6 913 грн (від, наприклад, Киевоблгазсбыт) за ту ж тисячу кубів, яка як не крути – ось і близько не 4 650 грн.

Якого х@я, цілком резонно запитаєте ви”, – пише Ігор Новіков.

За його інформацією, НАК “Нафтогаз” влітку купив дорожчий газ і зараз продовжує його реалізовувати на ринку енергоспоживання.

Новіков також заявив, що менеджмент “Нафтогазу” лобіював постанова Кабміну від 24 січня, що заднім числом перераховує тарифи до 4 650 гривень.

Але з причини того, що договори з учасниками ринку вже були укладені, прийняття цієї постанови не позначилося на реальних цінах на газ для споживачів.

Новіков пообіцяв звернутися до Володимиру Зеленському з приводу цього питання.

.

Як повідомлялося раніше, уряд прийняв рішення про введення нового обмеження на ціни на газ для побутових споживачів в Україні — максимальна його ціна складе вартість на хабі в Нідерландах плюс 1,917%.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом