Євросоюз відрегаував на мирний план Трамп щодо Ізраїлю і Палестини
Євросоюз відрегаував на мирний план Трамп щодо Ізраїлю і Палестини

Євросоюз відрегаував на мирний план Трамп щодо Ізраїлю і Палестини

Європейський союз оцінить мирний план щодо врегулювання ситуації між Ізраїлем та Палестинськими територіями, представлений президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля.

"Ініціатива Сполучених Штатів дає надає можливість перезапустити вкрай необхідні зусилля для досягнення переговорного та життєздатного рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Європейський Союз вивчить та оцінить висунуті пропозиції", - йдеться у заяві.

У Брюсселі наголосили, що розглядатимуть пропозиції на основі твердої та єдиної прихильності ЄС до переговорного та життєздатного двостороннього рішення, яке враховуватиме законні прагнення як палестинців, так і ізраїльтян, дотримуючись усіх відповідних резолюцій ООН та домовлених на міжнародному рівні параметрів.

"ЄС підтверджує готовність працювати над відновленням змістовних переговорів для вирішення всіх постійних питань статусу та досягнення справедливого і довготривалого миру.

Він закликає обидві сторони продемонструвати за допомогою політики та дій справжню прихильність дводержавному рішенню як єдиному реалістичному способу подолати конфлікт", - йдеться у заяві.

Мирний план також включає мапу, на якій вказані точні кордони можливої держави.

Передбачається, що палестинська держава отримає столицю в Східному Єрусалимі.

При цьому Трамп запевнив, що Єрусалим повинен бути "неподільною" столицею Ізраїлю.

Переговори про палестинську державу вестимуть протягом чотирьох років.

В цей час Ізраїль має заморозити будівництва поселень на палестинських територіях.

Білий дім також запропонував заходи, які передбачають як державні, так і приватні інвестиції обсягом $50 мільярдів.

Внаслідок цього планується створити не менше одного мільйона робочих місць для палестинців, а також подвоїти ВВП палестинської економіки протягом 10 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом