Придбають українське: Литва витісняє російськомовний продукт зі своїх телеканалів
Придбають українське: Литва витісняє російськомовний продукт зі своїх телеканалів

Придбають українське: Литва витісняє російськомовний продукт зі своїх телеканалів

На телеканалах Литви скоротилася кількість російськомовного продукту.

Найбільше російських фільмів, передач показують Lietuvos ryto TV і BTV.

У минулому сезоні на каналах Lietuvos ryto TV російськомовна продукція становила понад 97 годин на тиждень, а в цьому сезоні залишилося лише 29 годин, йдеться у дослідженні, проведеному газетою Kauno diena, передає kurier.

Ситуація змінилася в зв'язку зі зміною власників ТВ каналу і його керівництва.

Глава Lietuvos ryto TV Аудрюс Сяурусявічюс сказав, що поки показується раніше придбана російськомовна продукція, ліцензії на деякі серіали незабаром закінчаться."На цей момент немає ніяких планів придбання російської продукції, української - так", - сказав він.

Російськомовна продукція на каналі BTV в минулому році склала 46 годин в тиждень, в цьому сезоні - 24."BTV відмовилося від російської продукції з геополітичних причин, хоча вона і має свою постійною аудиторією.

Не знайшовши російської продукції на литовських каналах, ця аудиторія мігрує на російські канали, які транслюються в Литві, тому природно, що ми втрачаємо частину глядачів.

Російські серіали ми замінили американськими і європейськими продуктами, вони поступово набувають свою аудиторію, і час перегляду зростає", - стверджує представник зі зв'язків з громадськістю групи LNK, що володіє каналом BTV, Гедимінас Малашкявічюс.

Англомовна редакція українського телеканалу іномовлення UATV 13 січня припинила роботу.

Источник материала
Поделиться сюжетом