Путін помилував громадянку Ізраїлю Нааму Іссахар
Путін помилував громадянку Ізраїлю Нааму Іссахар

Путін помилував громадянку Ізраїлю Нааму Іссахар

Наама Іссахар.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування ізраїльтянки Наами Іссахар, засудженої на 7,5 років за звинуваченням у зберіганні та контрабанді наркотиків.

Про це повідомляється в указі на сайті президента РФ.

"Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати Нааму Іссахар, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 року Хімкинським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Іссахар затримали в квітні 2019 року в аеропорту Москви.

В її рюкзаку виявили близько 10 грамів гашишу.

Хімкинський міський суд Московської області 11 жовтня 2019 року визнав Іссахар винною у контрабанді наркотичних засобів у значному розмірі і незаконному зберіганні наркотичних речовин.

Їй призначено покарання у вигляді 7,5 років колонії загального режиму.

Ізраїльтянка заперечує причетність до контрабанди наркотиків та їх зберігання.

В суді дівчина заявила, що не купувала гашиш і взагалі не знала, що він є в її сумці.

Вона також зазначила, що раніше визнала зберігання через поганий переклад, а насправді погодилася тільки з фактом виявлення наркотику в її рюкзаку.

За даними газети The Jerusalem Post, Ізраїль також робив кроки назустріч Росії, щоб "зміцнити стосунки у світлі додаткових питань, що виникли між країнами".

Один такий крок, зазначає газета, Ізраїль зробив місяць тому, коли вирішив на користь російської сторони питання з Олександрівським обійстям в Єрусалимі.

Раніше газета The Jerusalem Post з посиланням на офіційний документ повідомила, що Ізраїль в кінці 2019 року вирішив питання щодо правового статусу Олександрівського обійстя на користь російської сторони, передавши їй права на цей об'єкт.

Теги по теме
Россия Израиль Наркотики
Источник материала
Поделиться сюжетом