У Брюсселі завершилося VI засідання Ради асоціації Україна – ЄС: Підписано спільну заяву
У Брюсселі завершилося VI засідання Ради асоціації Україна – ЄС: Підписано спільну заяву

У Брюсселі завершилося VI засідання Ради асоціації Україна – ЄС: Підписано спільну заяву

Гончарук та Боррель.

В Брюсселі завершилося в шосте засідання Ради асоціації Україна – ЄС, за результатами якого підписано спільну заяву.

Текст документа доступний на сайте Кабміну.

"Сторони (Україна і ЄС – ред.) обговорили низку важливих питань та ухвалили спільну заяву", - йдеться у повідомленні.

ЄС відзначив суттєвий прогрес реформ в Україні і наголосив на необхідності їх продовження, зокрема, для створення прозорих та рівних умов для бізнесу та інвестиційної діяльності.

Крім того, позитивну оцінку ЄС отримали кроки українського уряду щодо наближення національного законодавства у сфері цифрової економіки до європейського права.

Україна та ЄС наголосили на важливості подальшого впровадження реформ в енергетичній галузі, зокрема, в питаннях забезпечення незалежності енергетичного регулятора та інспекції ядерного регулювання, створення конкурентного та прозорого ринку електроенергії.

Україна і ЄС домовилися про подальші кроки для захисту навколишнього середовища та зниження рівнів викидів вуглецю в рамках Європейської зеленої угоди та зобов'язань за Паризькою кліматичною угодою.

У тексті заяви підтримана зацікавленість України розширити участь в таких програмах ЄС, як "Креативна Європа" і "Горизонт Європа".

Європейський Союз підтвердив непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і позитивно відзначив зусилля України щодо мирного врегулювання на Донбасі.

ЄС нагадав, що тривалість санкцій проти Російської Федерації, як і раніше, залежить від повного виконання сторонами Мінських домовленостей.

Шосте засідання Ради Асоціації Україна-Євросоюз проходило 28 січня в Брюсселі під головуванням прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Це було перше спільне засідання нового складу українського уряду і нового складу Європейської Комісії.

Теги по теме
Алексей Гончарук
Источник материала
Поделиться сюжетом