Російська влада планує спростити отримання громадянства для українців
Російська влада планує спростити отримання громадянства для українців

Російська влада планує спростити отримання громадянства для українців

Влада РФ планує скасувати співбесіду на знання російської мови для громадян сусідніх країн, зокрема, українців, під час отримання громадянства РФ і таким чином спростити процедуру його набуття.

Мова йде, окрім українців, про жителів Молдови, Казахстану і Білорусі.

"Це наші сусіди, і кількість жителів цих держав, які бажають набути російське громадянство, дедалі збільшується" - сказала Казакова.

За словами Казакової, законопроєкт про скасування іспиту перебуває в Держдумі.

Крім того, для громадян України і Білорусі, а також Казахстану і Молдови передбачена можливість отримання російського громадянства після отримання посвідки на проживання.

Разом з тим, у МВС РФ також сказали, що хочуть зобов'язати всіх іноземців ;під час в'їзду до країни проходити дактилоскопію, а також надавати медичні довідки про відсутність небезпечних захворювань.

Раніше, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР".

В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти, а згодом визнали їх незаконними.

1 травня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.

Зокрема, жителів окупованих територій і біженців з Донбасу і Криму.

8 травня Кабмін визнав незаконними російські паспорти, видані мешканцям окупованого Донбасу - насамперед Луганської та Донецької областей.

У рішенні передбачений перелік так званих підрозділів, уповноважених РФ на видавання паспортів.

Згодом Путін розширив спрощену процедуру отримання російського паспорта на весь Донбас, тобто для українців, які жили раніше в будь-якому районі Луганської або Донецької областей України.

Источник материала
loader
loader