Україна веде переговори щодо віднолення експорту курятини в ЄС
Україна веде переговори щодо віднолення експорту курятини в ЄС

Україна веде переговори щодо віднолення експорту курятини в ЄС

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

З метою врегулювання питання запровадження торговельних обмежень щодо України у зв’язку з реєстрацією спалаху пташиного грипу на території Вінницької області фахівці Держпродспоживслужби проведять переговори із представниками Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів.

«27 січня 2020 року відбувся черговий раунд переговорів фахівців Держпродспоживслужби з представниками DG SANTE у форматі аудіо-конференції.

Під час перемовин піднімалося питання застосування принципу зонування у контексті реєстрації спалаху пташиного грипу на території Вінницької області.

Було досягнуто домовленості, що Україна представить свою модель регіоналізації та зонування щодо грипу птиці», — повідомляє Тарас Качка, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, торговий представника України.

Зазначимо, що всім українським торговельним партнерам, у тому числі Європейській Комісії, Держпродспоживслужба направила листи щодо проведених заходів з локалізації та ліквідації спалаху грипу птиці у Вінницькій області.

«Наразі триває переговорний процес», — інформує Тарас Качка.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны