Вплив коронавіруса на економіку України буде мінімальним, - Милованов
Вплив коронавіруса на економіку України буде мінімальним, - Милованов

Вплив коронавіруса на економіку України буде мінімальним, - Милованов

Вплив "уханьского" коронавіруса на економіку України буде мінімальним через незначний обсяг зовнішнього туризму в країні.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на прес-брифінгу за підсумками засідання уряду в середу, передає "Інтерфакс".

"Зазвичай прямий ефект – це вплив на туризм – туризм сповільнюється.

На жаль, а в цьому випадку - до радості, зовнішній туризм в Україні маленький – він становить лише 2% ВВП", – сказав він.

Милованов зазначив, що перевізники та туроператори, що працюють на зовнішніх ринках, зокрема з Китаєм, понесуть деякі витрати, пов'язані з евакуацією людей, однак у цілому вплив буде мінімальним.

"На товарообіг поки що ми не прогнозуємо негативного впливу.

Насправді, користуючись можливістю, ми зняли кілька бар'єрів для торгівлі, для експорту з Китаєм, але це не пов'язано з коронавірусом", – додав міністр.

Як повідомлялося, згідно з рейтингом Global Health Security Index Україна не надто готова до можливих епідемій і пандемій: готовність України боротися з епідеміями визначили як "нижче середнього".

Як повідомлялося, в Китаї кількість людей, які померли від коронавіруса, досягла 132 людини, тоді як заражених налічується близько 6 тис.

У Центрі громадського здоров'я (ЦОЗ) України повідомили, що всі чотири випадки підозри на китайський коронавірус в Україні не підтвердилися, у хворих були виявлені віруси грипу А або В.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом