Суд дав доступ правоохоронцям до банківських рахунків Української асоціації футболу
Суд дав доступ правоохоронцям до банківських рахунків Української асоціації футболу

Суд дав доступ правоохоронцям до банківських рахунків Української асоціації футболу

21 січня Голосіївський районний суд Києва дозволив правоохоронцям отримати доступ до банківських рахунків Української асоціації футболу в "Ощадбанку".

Відповідне визначення опубліковано 27 січня в Єдиному реєстрі досудових рішень, повідомляє "Гордон".

Слідчі Нацполиции попросили у суду доступ до рахунків, так як за їх версією, між Українською асоціацією футболу (раніше Федерація футболу України) і компанією Newport Management LTD була укладена агентська угода, в рамках якої організація з 1999 року отримувала гроші від УЄФА на розвиток українського футболу.

За даними слідчих, з 17 квітня 2015 року по 1 грудня 2016 року частина цих грошей була перерахована компанією Newport Management LTD на банківські рахунки офшорних компаній, які були зареєстровані безпосередньо перед початком проведення платежів і припинили свою діяльність після завершення транзакцій.

Слідчі стверджують, що переклади цим офшорам здійснювалися за товари і послуги, які не могли використовуватися для забезпечення діяльності УАФ.

Зокрема, було закуплено у іноземних компаній понад 30 тонн елітних сортів чаю, більше 10 тонн кави, більше 2 тонн морепродуктів, місцем постачання яких був визначений порт Гамбурга (Німеччина).

"Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що більшість інвойсів від зазначених іноземних компаній були виставлені на суми близько €80 тис.

за одні і ті ж товари чи послуги у різних співвідношеннях, але з однаковим написанням номенклатури та одиниць виміру, що свідчить про те, що ці інвойси систематично готувалися одними і тими ж особами", – йдеться у документі.

При цьому Державна фіскальна служба повідомила правоохоронцям, що Українська федерація футболу не отримувала товари від вищезгаданих іноземних компаній.

У цей же день суд дозволив правоохоронцям отримати доступ до рахунків організації в "Ощадбанку" і банку "Преміум".

З березня 2015 року і до сьогоднішнього дня УАФ очолює екс-нардеп від Блоку Петра Порошенка Андрій Павелко.

У листопаді 2019 року в ГПУ повідомляли, що правоохоронці розслідують п'ять кримінальних проваджень, у яких фігурує керівництво УАФ (ФФУ), в тому числі і Павелко.

Адвокат Павелко Володимир Тимошенко стверджує, що кримінальних проваджень, у яких його підзахисний фігурував би в якості підозрюваного, немає.

15 листопада парламент створив ТСК, яка повинна розслідувати можливі факти корупції і зловживання службовим становищем Павелко при вирішенні питань фінансування і реалізації бюджетної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у 2017–2018 роках.

Источник материала
Поделиться сюжетом