Офіс генпрокурора подовжив термін розслідування справи Шеремета
Офіс генпрокурора подовжив термін розслідування справи Шеремета

Офіс генпрокурора подовжив термін розслідування справи Шеремета

Заступник генерального прокурора подовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета на термін до чотирьох місяців.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

"3 лютого 2020 року заступник Генерального прокурора подовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета на термін до чотирьох місяців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, передбачене законом подовження терміну досудового розслідування передусім необхідне для виконання слідчими органу досудового розслідування письмових вказівок прокурорів від 28 січня 2020 року щодо проведення додаткових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин злочину, зокрема ретельної перевірки висунутих захистом підозрюваних аргументів.

"Висунуті стороною захисту аргументи потребують додаткового часу для їхньої перевірки, призначені експертизи та низка слідчих дій не могли бути завершені та здійснені з об’єктивних причин через складність кримінального провадження, також необхідно провести низку експертиз, допитів, вилучень й досліджень документів тощо.

Відповідно до закону, якщо прокурор задовольняє клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування, він визначає новий найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування", - додали в ОГП.

Тим часом Печерський суд від ранку 4 лютого вирішує, чи подовжувати запобіжний захід Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненку, клопотання щодо цього сторона обвинувачення подала напередодні.

Підозрюваних шукали понад 2,5 року.

Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст.

Антоненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого.

Кузьменко також призначили тримання під вартою терміном 60 днів - до 8 лютого.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь.

Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження.

Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину.

Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року.

Журналіста поховали в Мінську.

За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет.

Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Источник материала
loader
loader