Борги із виплати пільг і субсидій: які області не отримують виплати
Борги із виплати пільг і субсидій: які області не отримують виплати

Борги із виплати пільг і субсидій: які області не отримують виплати

Заборгованість по виплаті пільг та субсидій населенню на оплату комунальних послуг станом на початок 2020 року була у 19 областях України.

Loading...

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати України, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Найбільша заборгованість у Львівській області – 7,2 млн грн, Дніпропетровській області – 4,9 млн грн, Київській області – 0,6 млн грн, Запорізькій області – 0,5 млн грн”, – заявили у прес-службі.

Загалом у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами і житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у сумі 14,6 млн грн.

За даними прес-служби, є загроза, що ця заборгованість не буде погашена, оскільки у законі про державний бюджет на 2020 рік надання субвенції місцевим бюджетам не передбачено.

У Рахунковій палаті повідомили, що у 2019 році на виконання фактичних зобов’язань місцевих бюджетів з надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг з державного бюджету виділено субвенцію в сумі 21,6 млрд грн, або 99,9% плану на рік.

За даними Держстату, середній розмір платіжки за комуналку зріс за грудень на 8%.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 к.

Вт·год), на одного власника особового рахунку у грудні 2019 року склали 2212,0 грн, що на 8% більше, ніж у листопаді (2044,7 грн).

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader