Нардепку Федину знову викликали на допит
Нардепку Федину знову викликали на допит

Нардепку Федину знову викликали на допит

Народну депутатку від "Європейської солідарності" Софію Федину, яка 6 лютого не з’явилася до Державного бюро розслідувань, викликали до Бюро повторно 12 лютого для вручення письмового повідомлення про підозру у вчиненні погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"Оскільки народний депутат України Софія Федина 6 лютого 2020 року не з’явилась за викликом та не повідомила про поважні причини неприбуття, вона повторно викликається слідчим Державного бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора на 11 год.

12 лютого 2020 року для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру", - йдеться у повідомленні.

У повістці зазначається, що її викликають до ДБР за доручення генерального прокурора та мають вручити їй підозру у вчиненні погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському у зв’язку з його державною діяльністю за попередньою змовою групою осіб.

Якщо вона не з’явиться без поважних причин, то на неї може бути накладено грошове стягнення, а також може бути застосований привід.

Однак вона так і не прийшла до ДБР.

В кінці жовтня нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ.

У ролику Федина натякнула, що поруч із Зеленським може "вибухнути граната, обстріли бувають випадково...".

Своєю чергою волонтерка Звіробій була більш емоційною у висловах.

"Ти завдаєш такої шкоди, що всі бажають, щоб ти здох, і просто обговорюють, яким чином: або тебе повісити краще, або застрелити, або граната вибухне десь.

Я тобі обіцяю, тебе хтось підірве там", - говорить на відео волонтерка.

Після цього проти Федини та Звіробій було відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

28 листопада вранці до будинку Звіробій з обшуками прийшли слідчі Державного бюро розслідувань.

Вони заборонили волонтерці відеофіксацію слідчих дій, вилучили мобільні телефони та дві одиниці зброї - карабін та рушницю.

Источник материала
loader
loader