Українці зможуть зняти гроші з пенсії: як це зробити
Українці зможуть зняти гроші з пенсії: як це зробити

Українці зможуть зняти гроші з пенсії: як це зробити

Через кілька років в Україні має з’явитися накопичувальна пенсія, яка передбачає, що українці робитимуть регулярні внески, які додаватимуться до їх пенсій, однак, за певних обставин, гроші можна буде зняти достроково.

Як розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на UBR.

ua, про це розповів член Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), яка брала участь в розробці законопроекту щодо другого пенсійного забезпечення, Олександр Панченко.

Loading...

“Звичайно, можуть бути винятки.

Наприклад, якісь критичні випадки, коли необхідне лікування … Такі випадки теж передбачені в законопроекті.

Але загальний принцип такий, що це кошти саме на пенсію і ними ти зможеш скористатися в кінці”, – пояснив він.

Панченко наголосив, що введення другого рівня пенсійного забезпечення (поряд з солідарною системою) передбачатиме електронну взаємодію з усіма учасниками системи що має спростити зняття коштів у випадків форс-мажорних ситуаціях.

“Тобто, у нас буде потужна електронна система.

І будь-хто зможе через інтернет зайти на сайт центрального оператора і вибрати там ту чи іншу послугу, яку захоче отримати.

Чи то виписка із рахунку (скільки йому потрібно грошей), чи зміна портфеля, чи зміна керівної компанії, чи, наприклад, пенсійну виплату в зв’язку з якоюсь подією”, – резюмував Панченко.

А тим часом міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила, що у короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система в Україні вводитися не буде.

За її словами, накопичувальна пенсійна система не може бути створена, оскільки немає відповідної інфраструктури.

Своєю чергою екс-заступник голови Пенсійного фонду України Віктор Колбун вважає, що накопичувальна пенсійна система в тому вигляді, в якому її зараз пропонують українцям, не гарантує збереження накопичень, призначених для виплати пенсій.

Теги по теме
Деньги Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом