19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Активісти стверджують, що Нацполіція незаконно стежить за екс-бійцями
Активісти стверджують, що Нацполіція незаконно стежить за екс-бійцями

Активісти стверджують, що Нацполіція незаконно стежить за екс-бійцями

20:42, 11 лютого 2020.

Євген Карась заявляє, що “фейковими кримінальними провадженнями” Аваков намагається залякати патріотичні організації та активістів, щоби довести свою потрібність для керівництва країни.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України в позасудовий спосіб стежить за ветеранами антитерористичної операції та українськими громадськими активістами.

За його словами, ще 7 листопада Департамент стратегічних розслідувань вніс до ЄРДР відомості про кримінальне провадження за статтями 294 та 14 ККУ - масові заворушення та готування до злочину відповідно.

При цьому, як випливає з Єдиного реєстру судових рішень, в тому числі, і із закритої його частини, жодних судових рішень щодо оперативно-розшукових дій у цьому провадженні не було прийнято.

Попри це, за твердженням Карася, у департаменті існує список з громадських активістів, ветеранів війни з Росією, щодо яких поставлено завдання збирати інформацію, персональні дані, номери телефонів, адреси, прослуховувати телефони.

"Усі ці дії робляться у форматі "рєшалова", за принципом "я – тобі, ти – мені", - впевнений активіст.

Він також додав, що у списку, який активістам "злили небайдужі правоохоронці", – члени ВО "Свобода", ВГО "Сокіл", "С14", "Національного корпусу", "Спілки ветеранів війни з Росією", МГО "Моноліт", "Правого сектору".

Серед персоналій - волонтер Маруся Звіробій, одеський активіст Сергій Стерненко, активіст С14 Сергій Мазур, усього – 36 осіб.

Проте, стверджує Карась, насправді в цьому списку – близько 180 осіб, оскільки до рук активістів потрапив не весь список, а лише три з 15-ти сторінок документу.

Також на прес-конференції було оприлюднено наказ керівника Департаменту стратегічних розслідувань НПУ Андрія Рубеля стосовно збору інформації щодо фінансування проукраїнських патріотичних організацій саме в рамках розслідування справи про масові заворушення і підготовку до них.

Карась переконаний, що таким чином міністр внутрішніх справ Арсен Аваков намагається довести керівництву країни – уряду, президенту – свою значущість і незамінність як посадовця, який може нейтралізувати "загрози масових заворушень".

Источник материала
Поделиться сюжетом