5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус у 2020 році: яких збитків зазнають світові авіаперевізники
Коронавірус у 2020 році: яких збитків зазнають світові авіаперевізники

Коронавірус у 2020 році: яких збитків зазнають світові авіаперевізники

У першому кварталі 2020 року доходи авіаперевізників знизяться з 4 мільярдів до 5 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Forbes із покликанням на прогноз спеціалістів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Зокрема, у ICAO стверджують, що новий коронавірус, яким заразилися близько 65 тисяч людей у всьому світі та померло щонайменше 1380 осіб, матиме сильніший вплив на сферу авіації, ніж епідемія SARS (гострий респіраторний синдром) 2003 року.

За даними організації, хоча 50 світових авіакомпаній значно скоротили перевезення, інші 70 повністю скасували всі міжнародні рейси до та з материкового Китаю.

Це, своєю чергою, призвело до скорочення на 80% рейсів іноземних компаній до КНР та зменшення на 40% авіаперевезень китайськими компаніями.

Аналітики прогнозують у першому кварталі 2020 року зниження пасажиромісткості на 40% (майже 20 мільйонів пасажирів), а також скорочення прибутків авіаперевізників із 4 мільярдів до 5 мільярдів доларів.

За даними консалтингової компанії OAG, яка аналізує діяльність аеропортів та складає рейтинги за кількістю рейсів, з-поміж усіх країн, що зіштовхнулися зі стрімким зменшенням кількості авіаперельотів до Китаю, саме Японія зазнала найбільше збитків.

Це пов’язано з тим, що на 200 тисяч місць, куди здійснюються прямі польоти з Японії, приблизно 60% всього трафіку становлять рейси до КНР.

За прогнозами ICAO, у першому кварталі 2020 року Японія втратить 1,29 мільярда доларів доходів через зниження кількості китайських туристів.

А інша, близька до Китаю, країна – Таїланд – може втратити 1,15 мільярда доларів.

Основна статистика.

Ще місяць тому польоти, здійсненні з Китаю та в Китай, становили близько 5,2% від загальних міжнародних авіаперевезень.

За даними OAG, на початку минулого тижня це число знизилося до 1,8%.

Коли авіаційна галузь остаточно відновиться В OAG зазначають, що здійснення авіаперевезень до та з Китаю повернеться до свого традиційного графіка й потужностей приблизно через пів року, як було після SARS та Еболи.

Однак усе залежить від того, як розвиватиметься новий коронавірус.

Коронавірус у 2020 році: як епідемія вплине на економіку світу.

Оскільки інвестори продовжують турбуватися про вплив коронавірусу на економіку Китаю та світу, експерти прогнозують, що економічне зростання у 2020 році зменшиться на 0,2%.

У першому кварталі 2020 року ВВП Китаю може становити як 0%, так і 5% у порівнянні з поточним прогнозованим річним рівнем у 5,9%.

Для порівняння: епідемія SARS знизила річний ріст ВВП Китаю на 2%, а темпи зростання світової економіки уповільнилися на 0,3%.

Теги по теме
Китай Инвестиции
Источник материала
Поделиться сюжетом